De Fascinerende Steden van Rusland

Moskou – De Hoofdstad van Rusland

Moskou, de bruisende hoofdstad van Rusland, is een stad die je moet bezoeken. Van het iconische Rode Plein tot de imposante Basiliuskathedraal, Moskou biedt een rijke mix van historische en moderne bezienswaardigheden. Vergeet niet het wereldberoemde Bolsjojtheater te bezoeken voor een avond vol opera of ballet. Maak ook een wandeling langs de Moskva-rivier om te genieten van het prachtige uitzicht op de stad.

Sint-Petersburg – Het Venetië van het Noorden

Sint-Petersburg, ook wel bekend als het Venetië van het Noorden, is een stad vol pracht en praal. Het wereldberoemde Hermitage Museum herbergt een van ’s werelds grootste kunstcollecties, terwijl de Peter en Paul Vesting een rijke geschiedenis heeft en een adembenemend uitzicht biedt over de stad. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de schitterende paleizen, zoals het Catharinapaleis met zijn beroemde Barnsteenkamer.

Novosibirsk – Het Siberische Juweel

In het hart van Siberië ligt de fascinerende stad Novosibirsk. Deze stad, gelegen aan de oever van de rivier de Ob, is een opkomende bestemming voor avontuurlijke reizigers. Bezoek het imposante Operagebouw van Novosibirsk, dat bekendstaat om zijn prachtige architectuur. Verken ook de bruisende Lenin Avenue, vol met winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Jekaterinenburg – Op het Kruispunt van Europa en Azië

Jekaterinenburg is een stad die wordt gekenmerkt door zijn unieke ligging op het kruispunt van Europa en Azië. Bezoek de Church on the Blood, gebouwd op de plek waar de laatste tsaar van Rusland, Nicolaas II, werd geëxecuteerd. Breng ook een bezoek aan de Europe-Asia Border, waar je met één voet in Europa en één voet in Azië kunt staan.

Kazan – Waar Oost en West Samenkomen

Kazan, de hoofdstad van de autonome republiek Tatarije, is een stad waar Oosterse en Westerse invloeden samenkomen. Bezoek het prachtige Kazan Kremlin, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bewonder de prachtige architectuur. Mis ook niet het Qol Sharif-moskeecomplex, een van de grootste moskeeën in Rusland.