Rusland’s Natuurwonderen in Beeld

Kamtsjatka-schiereiland

Het Kamtsjatka-schiereiland is een adembenemende bestemming in het oosten van Rusland. Bekend om zijn vulkanen, thermale bronnen en ongerepte wildernis, trekt dit schiereiland natuurliefhebbers van over de hele wereld aan. Tijdens een bezoek aan Kamtsjatka kun je genieten van het spectaculaire landschap, met besneeuwde bergtoppen, rivieren vol met zalm en prachtige uitgestrekte bossen.

Baikalmeer

Gelegen in Siberië, is het Baikalmeer het oudste en diepste zoetwatermeer ter wereld. Het staat bekend om zijn kristalheldere water en unieke biodiversiteit. Het Baikalmeer is de thuisbasis van verschillende endemische planten- en diersoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Het is ook een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers, met mogelijkheden om te wandelen, kajakken en zelfs duiken.

Altajgebergte

Het Altajgebergte is een spectaculaire bergketen die de grens vormt tussen Rusland, Mongolië, Kazachstan en China. Met majestueuze pieken, weelderige valleien, kristalheldere meren en wilde rivieren, biedt het Altajgebergte een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Het is ook rijk aan cultureel erfgoed, met oude rotskunst, boeddhistische kloosters en lokale nomadische gemeenschappen die hier al eeuwenlang leven.

Witte Zee

De Witte Zee, gelegen in het noorden van Rusland, is een van de meest schilderachtige bestemmingen van Rusland. Met zijn betoverende kustlijn, azuurblauwe wateren en afgelegen eilandjes, is het een paradijs voor natuurfotografen en rustzoekers. In de winter biedt de Witte Zee ook de mogelijkheid om het noorderlicht te bewonderen, terwijl in de zomer walrussen en zeehonden te zien zijn.

Koerilen

De Koerilen zijn een mysterieuze eilandengroep in het verre oosten van Rusland. Deze archipel is bezaaid met vulkanen, warmwaterbronnen en indrukwekkende klifformaties. Het is de perfecte plek voor avonturiers die op zoek zijn naar afgelegen en ongerepte natuur. De Koerilen bieden ook kansen om zeldzame zeevogels, zeeotters en andere zeedieren te observeren.