Russische Nationale Parken en Reservaten

Siberiënsky

Siberiënsky, gelegen in het Krasnojarsk Krai gebied, is een van de meest uitgestrekte nationale parken in Rusland. Het park staat bekend om zijn ongerepte natuur en rijke biodiversiteit. Bezoekers kunnen genieten van adembenemende landschappen, pittoreske bergen en majestueuze rivieren. Siberiënsky is een paradijs voor wandelaars, bergbeklimmers en natuurliefhebbers.

Zapovednik Ergaki

Zapovednik Ergaki, gelegen in de bergketen Ergaki in Siberië, is een populair natuurreservaat. Het park staat bekend om zijn unieke geologische formaties, zoals rotsachtige kliffen en adembenemende watervallen. Zapovednik Ergaki biedt verschillende wandelroutes die bezoekers kennis laten maken met de prachtige flora en fauna van de regio.

Kronotsky

Kronotsky, gelegen op het Kamtsjatka-schiereiland, is een van de beroemdste nationale parken in Rusland. Het park is de thuisbasis van de indrukwekkende vulkaan Kronotsky en het prachtige kratermeer. Bezoekers kunnen genieten van diverse activiteiten, zoals het beklimmen van de vulkaan, het spotten van beren en het verkennen van de geothermische bronnen.

Baikalmeer

Het Baikalmeer, gelegen in Siberië, is het oudste en diepste zoetwatermeer ter wereld. Het staat bekend om zijn kristalheldere water en unieke onderwaterleven. Het meer is omgeven door het gelijknamige nationale park, dat verschillende beschermde gebieden omvat. Bezoekers kunnen genieten van boottochten, duiken, wandelen en vissen terwijl ze de prachtige natuur van het park verkennen.

Sochinsky

Sochinsky, gelegen in de Kaukasus, is een van de meest bezochte nationale parken in Rusland. Het park biedt een combinatie van majestueuze bergen, schilderachtige rivieren en dichte bossen. Bezoekers kunnen genieten van wandelpaden, fietsroutes en wintersportmogelijkheden. Sochinsky biedt ook een uitgebreid scala aan flora en fauna, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers.