Sint-Petersburgse Hermitage (Sint-Petersburg)

Introductie

De Sint-Petersburgse Hermitage is een beroemd museum in de stad Sint-Petersburg, Rusland. Het is een van de grootste en oudste musea ter wereld en staat bekend om zijn uitgebreide collectie kunst en historische artefacten.

Geschiedenis

De Hermitage werd opgericht in 1764 door keizerin Catharina de Grote en diende oorspronkelijk als privémuseum voor haar uitgebreide kunstcollectie. In de loop der jaren is het museum gegroeid en uitgebreid en beslaat het nu meerdere gebouwen, waaronder het Winterpaleis, dat diende als officiële residentie van de Russische keizers.

Collecties

De Hermitage herbergt meer dan drie miljoen kunstwerken en culturele artefacten, variërend van Egyptische mummies tot Europese schilderijen van bekende meesters zoals Rembrandt, Picasso en Van Gogh. De collectie omvat ook Aziatische kunst, Oosterse antiquiteiten en een uitgebreide collectie juwelen en edelstenen.

Bezoek

De Hermitage is een populaire toeristische attractie en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het museum is geopend voor publiek en biedt verschillende rondleidingen en tentoonstellingen. Het is raadzaam om van tevoren toegangskaarten te reserveren, aangezien de wachtrijen lang kunnen zijn.