Trans-Siberische spoorlijn (diverse steden)

Diverse steden langs de route

Moskou

Moskou, de hoofdstad van Rusland, markeert het beginpunt van de Trans-Siberische spoorlijn. Deze bruisende metropool biedt een mix van historische en moderne bezienswaardigheden. Van het iconische Rode Plein en het Kremlin tot aan de prachtige kathedralen en levendige markten, er is genoeg te ontdekken voordat je aan je treinreis begint.

Jekaterinenburg

Na vele kilometers reizen bereik je de stad Jekaterinenburg, gelegen aan de oostelijke uitlopers van het Oeralgebergte. Deze stad is vooral bekend als de plek waar de laatste tsaar van Rusland, Nicolaas II, en zijn familie werden geëxecuteerd in 1918. Bezoek de Kerk van het Bloed ter nagedachtenis aan dit tragische moment in de geschiedenis.

Novosibirsk

Novosibirsk is de derde grootste stad van Rusland en een belangrijk knooppunt op de Trans-Siberische spoorlijn. Breng een bezoek aan het prachtige Opera- en Ballettheater van Novosibirsk, dat wordt beschouwd als een van de grootste operagebouwen ter wereld. Het Leninplein is ook een populaire plek, met het imposante standbeeld van Lenin dat het plein domineert.

Irkoetsk

Irkoetsk is een stad met een rijke geschiedenis en gelegen nabij het Baikalmeer, het diepste en oudste zoetwatermeer ter wereld. Verken de historische binnenstad met zijn houten huizen en prachtige kerken, en maak een boottocht op het Baikalmeer om te genieten van de adembenemende natuurlijke schoonheid.

Ulaanbaatar

Zodra je de Russische grens overschrijdt, kom je aan in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Ervaar de unieke nomadische cultuur van Mongolië door een bezoek te brengen aan het Nationaal Historisch Museum en het Gorkhi-Terelj Nationaal Park. Ook de traditionele Mongoolse gerechten en gastvrijheid zijn een must tijdens je verblijf.

Peking

De Trans-Siberische spoorlijn eindigt in de bruisende stad Peking, China. Verken de historische bezienswaardigheden zoals de Verboden Stad en de Grote Muur van China, en geniet van de levendige sfeer van de hutongs (traditionele smalle steegjes) en moderne winkelcentra. Peking biedt een perfecte mix van traditie en moderniteit.